Kimmo Knutars Ajattelen, en tiedä

Minimihinta nelosbisselle

Holhoojat ja vaalikonevalehtelijat huolehtivat suomalaisen terveydestä (taikka Alkossa työskentelevistä tuttavistaan: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001141403.html - Alkon johtaja tienasi kolme kertaa enemmän kuin pääministeri – tulot yli 36 000 € / kk)

 

Suomi tuskin kaatuu nelosbissellä, mutta mikä on holhoojien ykkösargumentti? Terveyshaittojen nousu kun nelosta juodaan kuin kolmosta...

Ihanko oikeesti? Niin kai sitten.

 

Okei, jos tämä huolettaa teitä niin paljon, ihan oikeesti, niin asettakaa minimihinta nelosbisselle. Jotta kolmosella ryypiskely olisi sitä halvempaa. 

Laatumerkit eivät kärsisi minimihinnasta lainkaan, mutta pussikaljottelijat pysyttelisivät tutussa kolmosessa. Näin sekä vapaus että terveys pysyisivät tasapainossa, eikö?

 

Pari vuotta myöhemmin, kun kauppojen oluthyllyt ovat monimuotoisempia, voidaan vaikka poistaa minimihinta, tai olla poistamatta. Ehkä päästetään jopa 6 prossasia alkomaholijuomia kauppojen hyllylle!

 

Näin saamme sekä dataa että kaljaa. Win win.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän KimmoKnutars kuva
Kimmo Knutars

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710032200433806...
Matkustajatuonti puolittuisi?
...
Samassa tutkimuksessa arvioitiin, että keskioluen vähittäiskulutuksesta vaihtuisi nelosolueen 13 prosenttia. Keskiolut on Päivittäistavarakaupan mukaan myös anniskelutilastojen mukaan selvästi nelosolutta suositumpaa: vuonna 2015 yli 4,7-prosenttisten oluiden osuus ravintolamyynnistä oli noin 15 prosenttia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei ole olemassa kolmosolutta eikä nelosolutta. Ne veroluokat ovat mennyttä aikaa. Nykyään on vain jatkumo, ja alkoholipitoisuudet ilmoitetaan 0,1%:n tarkkuudella. Nyt saa marketeissa myydä korkeintaan 4,7% olutta ja uuden lakiehdotuksen mukaan 5,5%:sta. Sille välille ilmestyisi sitten erilaisia oluita erilaisine prosentteineen.

Joten ehdotuksesi kaikessa yksinkertaisuudessaan on mahdoton.

Alle 4,7% oluet lienevät nykyäänkin marketeissa suosituimpia. Veikkaan, että eniten myydään 4,5%;sta, koska se on pitoisuudeltaan jonkinlainen "moodi".

Älä nyt hyvä persu ala esittää holhoamista edes tässä esittämässäsi muodossa!

Käyttäjän KimmoKnutars kuva
Kimmo Knutars

Soveltamiskysymys vain, mikäli demokratiassa elämme. Erinäisiä progressiokarttoja tässä maassa kyllä riittää.

Väliaikainen holhoaminen voittaa muuttumattomuuden. Tarkoitus tuhota se yksi ainoa argumentti minkä olen vastapuolelta kuullut.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Voitteko kuvitella että minä ja moni muu on ostanut 3.5% Lahden Sinistä vaikka vieressä on ollut sitä kamalaa 4.7% myrkkyyvä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei ole vaikea kuvitella, koska olen itse ostanut jopa alkoholitonta jossain tilanteessa ja tietysti kotikaljaakin. Alkon lobbareiden aivopesemät terveyshihhulit kuvittelevat, että kansa ryntää laumoina haalimaan 5,5% olutta heti, kun sitä saa marketissa toiselta puolelta seinää kuin tähän mennessä.

Toimituksen poiminnat