Kimmo Knutars Ajattelen, en tiedä

Demokraattinen vallankumous

Jos et äänestä, et voi valittaa.

 

Näinhän meille väitetään, joko päättäjien tai näiden hännystelijöiden toimesta, eikä syyttä: politiikka on kilpailua äänistä, eikä äänettömien asioita kannata ajaa jos ei siitä itse edustaja hyödy. Kannatuslukemia analysoidaan mediassa neuroottisesti ja ääniharavat saavat puolueissa enemmän sananvaltaa kuin hädin tuskin sisään päässeet.

 

AINA voi valittaa. Kun johtoportaasta sanotaan ettet SAA valittaa, ehkä sinun juuri tällöin PITÄÄ valittaa.

 

Monet ovat kyllästyneet parhaat päivänsä nähneeseen järjestelmäämme. Äänestyskopissa joudut tekemään kompromisseja ehdokkaiden ja puolueiden välillä; mitä ajattelet ydinvoimasta, Natosta, maahanmuutosta, pakkoruotsista, työllisyyspolitiikasta, rangaistusasteista... Miettimään, onko ehdokas pätevä, onko hänellä tai puolueella mahdollisuuksia päästä hallitukseen tai edes eduskuntaan.

 

Vain katsoaksesi kun nämä pettävät lupauksensa tai tekevät vääränlaisia lehmänkauppoja hallitustovereittensa, liittojen, suuryritysten, ties minkä eturyhmien tai omien etujensa ajamiseksi. Kirotessasi kun vaalikonevastaukset eivät puoluekurin johdosta näy saliäänestyksissä.

 

Ehkä EU:lla on pääministerille hyvä virka avoinna? Jos minä saisin vajaat 30-tonnia kuussa, niin varmaan minäkin pyyhkisin perseeni "vaalilupauksilla" tai jollain "Suomen edulla". Voin itse asiassa melkeinpä luvata sen.

Vaalikarjalle riittää valehtelu sekä tyhjänpäiväinen ja epärealistinen mutta nätiltä kuulostava retoriikka.

 

Ei mikään ihme että äänestysinto laskee kautta maailman. Demokratian tulisi olla KEHITTYVÄ prosessi, eikä viime vuosituhannella "täydellistynyt" järjestelmä, jonka suurimmat hyötyjät ovat jo tottuneet sen metkuihin.

 

Kun ainoa joka pelin sääntöjä voi muuttaa on se, joka pelin voittaa, niin mikähän se motivaatio mahtaa olla ne kaikki esteet ylitettyään? Kuinka moni valtaan päästyään on jättänyt taakseen ne, jotka hänet sinne nostivat?

 

#DEMOKRATIA101

 

Valta on loppupelissä kansalla. Kuntavaaleissa vaali-into on pienempää kuin presidentinvaaleissa, mutta mitäpä jos kääntäisimme asian päälaelleen? Nostaisimme ääniprosenttia kunnallisvaaleissa, ja jättäisimme presidentinvaaleissa kokonaan äänestämättä?

Lähettäisimme yksiselitteisesti tulkittavan signaalin siitä, että me haluamme parempaa demokratiaa.

 

Mitä se parempi demokratia sitten olisi? Minulla on toki omiakin ajatuksiani, kuten ministereiden äänestäminen presidentinvaalien tyyliin, omilla oppositioillaan. Enemmän kansanäänestyksiä. EU:n, Suomen ja tämän mahdollisten osavaltioiden roolien uudelleenmietintä; Suomi olisi demokraattisempi ja vapaampi maa, jos voisimme kielialuetta vaihtamatta siirtyä meidän arvojamme paremmin vastaavaan ympäristöön. Aiemmin mainitsemassani etiikkaverossa esitin EU:n rooliksi itse järjestelmän valvontaa mutta verotusta valtioiden hommaksi.

https://www.facebook.com/KimmoKnutarsPoliitikko/posts/175083932979889

 

Nämä ovat vain minun ajatuksiani; jos kunnallisvaalien ääniprosentti nousisi roimasti, odottaisin näkeväni paljon enemmän dialogia aiheesta asioita minua paremmin tietäviltä asiantuntijoilta, joille voimme kansakuntana antaa syyn harkita asiaa syvällisesti ja realistisesti.

 

KETÄ ÄÄNESTÄÄ KUNNALLISVAALEISSA?

 

Oletko tyytyväinen kuntasi meininkiin? Äänestä siellä vallassa olevia; jos et, äänestä jotain muuta. Jos haluat boikotoida hallituspuolueita, tee se. Eduskuntapuolueiden lisäksi meillä on tarjolla myös monia pienpuolueita jotka eivät ainakaan suurta vahinkoa pääse tekemään vaikket näiden näkemyksiä jakaisikaan.

Vaalikoneisiin annan sellaisen vinkin, että katsot parin kynnyskysymyksen perusteella puolueen ja sieltä pätevimmän tai muuten sopivimman ehdokkaan itsellesi.

 

Protestiäänissä ei sinänsä ole vikaa, mutta Aku Ankat eivät vaaku epäkohdista, eivätkä kirkkoveneet vaikuta valtasuhteisiin. Jos jotain muutosta haluaa, tulee meidän toimia yhdessä.

 

TL;DR

 

Perusperiaate on tämä: Äänestä kuntavaaleissa, protestoi seuraavissa vaaleissa. Jos presidentinvaalien prosentit tippuvat alle viidenkymmenen on päättäjien pakko reagoida.

 

Jos homma kiinnostaa, hashtagi #demokratia101 on ainakin käytössä. Puhu kavereillesi, sukulaisillesi, ihmisille jotka harvemmin äänestävät, ihmisille jotka eivät lue tällaisia blogipläjäyksiä.

 

Suomi julisti itsenäisyytensä 100 vuotta sitten, mutta vasta 1918 se tunnustettiin itsenäiseksi valtioksi. Vaikka haluamme eri asioita uskoisin meidän kaikkien haluavan parempaa demokratiaa.

 

Avaimet ovat sinulla.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Jos minä saisin vajaat 30-tonnia kuussa, niin varmaan minäkin pyyhkisin perseeni "vaalilupauksilla" tai jollain "Suomen edulla". Voin itse asiassa melkeinpä luvata sen."

Sinussa on ilmiselvää ministeriainesta. Varmasti EK:ssa tämä pannaan merkille ja vaaliavustuksia alkaa herua.

Edit: Tarkemmin ajatellen tuo avauksesi saattaa jopa aloittaa kokonaan uuden poliittisen kulttuurin Suomessa: Vaaliehdokkaat kilpailevat siitä, kuka suostuu halvimmalla rikkomaan vaalilupauksensa. Voittajat saavat sitten niin paljon näkyvyyttä medioissa, että tulevat valituiksi.

Voi olla, että tuo on kulissien takana ollut jo pitkään käytäntönä, mutta uutena elementtinä olisi nyt se, että tuo tehdään avoimesti äänestäjien nähden. Uskoisin, että suomalaiset, jotka ovat rehellisyyttä arvostavaa kansaa, pitäisivät siitä, että ehdokkaat kertovat avoimesti jo etukäteen, että tulevat rikkomaan vaalilupauksensa. Sellaisia ehdokkaita suomalaiset arvostavat, ja heille he antaisivat äänensä.

Käyttäjän KimmoKnutars kuva
Kimmo Knutars

No kun näitä asioita pohtii niin täytyy myöntää sekä itselleen että äänestäjille; kyllä minustakin tarpeen tullen leivottaisiin kunnon maanpetturi-rotta.

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/kova-vaite-jy...
Käytännössä Suomi maksaa nyt vuosittain omasta budjetistaan noin miljardin euron maataloustuet. Ainoastaan Ranska maksaa enemmän. Muissa EU-maissa maataloustuet maksetaan pääsääntöisesti unionin 140 miljardin euron budjetista. Vertailun vuoksi Ruotsi maksaa kansallisesta budjetistaan noin 35 miljoonan euron maataloustuen.

Esko Seppänen pohtii kirjassaan, miksi Jyrki Katainen ei vaatinut Suomen jäsenmaksuihin alennusta kaudelle 2014-2020, vaikka Suomi oli jo vajonnut syvään taantumaan.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016010520911217_...
Kataisen palkka nousee 27 953 euroon (plus edut asumisessa ym.)
Palkat nousevat 2,4 prosenttia takautuvasti viime heinäkuusta lähtien. (juttu tammikuulta)

Onnea ja menestystä valitsemallasi tiellä, Jyrki-Boy!

Käyttäjän KimmoKnutars kuva
Kimmo Knutars

Voin myös mielelläni mennä päättämään SoTe-uudistuksista!

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002923154.html
”Turunen on sote-uudistuksen keskeisimpiä taustavaikuttajia. Hänellä on erittäin paljon tietoja, verkostoja ja vaikutusvaltaa. . . . "

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002922954.html
TURUSEN OHELLA useampikin kokoomusvaikuttaja on siirtynyt viime aikoina yksityisiin lääkärifirmoihin. Näitä ovat muun muassa Lasse Männistö ja Laura Räty.

http://yle.fi/uutiset/3-9213153
Kokoomuksen helsinkiläinen kuntapoliitikko ja Mehiläisen johtaja Lasse Männistö on sijoittanut terveysyhtiöön, mutta ei halua kertoa omistuksensa kokoa.

Ylen selvityksen mukaan kymmenillä Mehiläisen entisillä ja nykyisillä johtajilla on vähintään kymmenen miljoonan euron omistukset yhtiössä luxemburgilaisen omaisuudenhoitoyhtiön kautta.
Suurin yksittäinen osakeomistus on arvoltaan yli miljoona euroa.

Koska Mehiläinen ei ole julkisesti pörssissä noteerattu yhtiö, ei sen osakkeita voi ostaa kuka tahansa. Esimerkiksi Mehiläisen hoitajat eivät voi hankkia yhtiön osakkeita.

Toimituksen poiminnat