Kimmo Knutars Ajattelen, en tiedä

Aidosta avioliitosta ja aidosta demokratiasta

Ameriikan ihmeellisessä maassa järjestettiin vuoden lopulla vaalit. Kuulit varmaan.

 

Kovaa metakkaa onkin pidetty siitä, kuinka "Clinton voitti kansan äänet". Clinton saikin vajaa 66 miljoonaa ääntä: kolmisen miljoonaa Trumpia enemmän. Reilu 90 miljoonaa jätti äänestämättä joten kansansuosiolla en lähtisi hurraamaan.

 

Vain 55% kansasta siis äänesti vaikka yhdeksässä osavaltiossa vaaliuurnilla päätettiin myös kannabiksen laillistamisesta.

Kahdeksassa näistä kannabis laillistettiin ja yhtä monessa ylitettiin kansallinen keskiarvo. Äänestysprosentti nousi KAIKISSA 0.8-3.5 prosenttiyksikköä. Trump vei näistä osavaltiosta 5.

 

Suomen kuntavaalien äänestysprosenttia on pidetty alhaisena ja onhan se - vain 58% vuonna 2012. Ehkä mekin voisimme ottaa kansanäänestyksiä kuntavaalien rinnalle; eikö se olisi demokratiaa? Eikö se olisi kehitystä?

 

Tasa-arvoinen avioliitto on tullut jälleen ajankohtaiseksi. Se on ensimmäinen kansalaisaloite joka hyväksyttiin päättäjiemme toimesta. Nyt kuitenkin “vastarinta” tälle on saanut oman äänensä kuuluviin omalla “aito avioliitto” - aloitteellaan.

 

Miksei asiasta siis järjestetä kansanäänestystä? Jotainhan kertoo Emma Karinkin käsitys demokratiamme tilasta se, että hän niin kovasti pelkää poliittisten mätäpaisettemme äänestävän tällä kertaa väärin. Sitähän me tavan kansalaiset pelätään jatkuvasti!

 

Henkilökohtaisesti KANNATAN tasa-arvoista avioliittolakia ja seksuaalivähemmistöillä tulisi olla oikeus myös adoptioon - mutta sitä enemmän kannatan demokratiaa.

 

Minulla on varmaan vielä vähemmän luottoa poliittisen eliittimme päätöksentekokykyyn kuin Emma Karilla, mutta minulla on varmaankin häntä enemmän uskoa kansaan. Uskon nimittäin kansan äänestävän tasa-arvoisen avioliittolain puolesta ja silloin loppuisivat varmasti monet supinat: enää ei voi syyttää poliittisia pelureita, imagoaan kiillottavia tyhjänjauhajia - sillä kansa päätti. Naapurisi, työtoverisi, sukulaisesi ja mikä tärkeintä - SINÄ itse.

 

Muistutan että kyseessä on asia jota perustuslain mukaan ei voi muuttaa sen tullessa toimeen, joten luulisi useamman äänestyksen vain SINETÖIVÄN kansan tahdon asiassa. Vastustavatko Vihreät kenties tätä?

 

Toivon ja esitän, että tästä ja monesta muusta asiasta järjestetään kansanäänestys vaikkapa kuntavaalien yhteydessä. Suomi täyttää 100 vuotta ja miten sitä paremmin juhlistaa kuin koko kansan demokraattisella päätöksenteolle!

 

Samalla voitte kysyä pakkoruotsista, EU:sta, Natosta, ydinvoimasta, pakolais-kannasta, kannabiksesta, ILO 169 -sopimuksesta ja varmasti monesta muustakin asiasta.

 

Saataisiin kuntavaaleihinkin vipinää :D


 

http://www.electproject.org/2012g

http://www.electproject.org/2016g

https://www.theguardian.com/us-news/2016/nov/08/state-ballot-initiative-...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Eiköhän tämä asia ole taputeltu ja puolueesi haluaa väen väksin vielä viimeisen kerran osoittaa kuinka järjettömiä ja homoseksin kiimasta sekoavia teidän kansanedustajanne ovat. He haluavat vielä kerran arvottoman näytelmän ja kiusata viattomia ihmisiä omillä typerillä jutuillaan jotka perustuvat tuhansia vuosia vanhaan satuun. Ja ennenkaikkea he kiihottuvat kuin eläimet tästä aiheesta. Ajattelevat sitä yötä päivää ja koko ajan. Toivottavasti tämä asia saadaan järjelliseen lopputulokseen ja eduskunta pääsee oikeiden asioiden pariin ihmisten kiusaamisen ja rääkkymisen sijaan.

Minkäänlaista kansanäänestystä ei tästä tarvita. Piste. Minulla on eritäin hyvä neuvo eli jos vastustaa homoliittoa, niin ei pidä sellaista solmia. Se kertoo kaiken oleellisen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Suomi täyttää 100 vuotta ja miten sitä paremmin juhlistaa kuin koko kansan demokraattisella päätöksenteolle!"

Tavallaan kiva idea ja lämpenisin siihen ehkä enemmän nuorempana. Luotat kansalaisten kollektiiviseen älyyn enemmän kuin (valitettavasti) itse nykyään. Näkeehän sen kansalaisten älyn jo kun katsoo monien eduskuntien/kuntien kokoonpanon viime vuosikymmeniltä :D

"pakkoruotsista, EU:sta, Natosta, ydinvoimasta, pakolais-kannasta, kannabiksesta, ILO 169"

Ainakin pakkoruotsi lähtisi..... olisi jotain hyötyä sentään. Median hallinta korostuisi jopa entisestään mikäli todella monista kysymyksistä alkaisi tulla kansanäänestykset. Ken hallitsee mediaa hallitsee ihmisiä.... Ja ken hallitsee mediaa omaa yleensä valtaa/rahoitusta eikä se rahoitus tyhjästä tule. Toki pitkälti näin on nytkin, vaan en näe lukuisien kansanäänestyksien ratkaisevan pulmaa ellei toisin vahvasti todisteta.

***********************************************************************
EDIT.
No jos kansanänestyksiin pitäisi lähteä, niin joku pieni logiikka kansanäänestyksille voisi olla että nykyiset kansalaisaloitteet laitettaisiin kansanäänestyksiksi eli pitäisi todella olla min. se 50 000 joita kiinnostaisi edes moinen (ehkä kansanäänestyksien kohdalla jopa vähän enemmän, vaikka 100 000 ja siitä aiheesta sitten kansanäänestys). En välttämättä usko että sen parempaa jälkeä tulisi, mutta tulisipa kokeiltua. Turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä (joista kansalaiset eivät saisi edes kaikkea tarvittavaa infoa) äänestyksien pitäminen olisi vain lähinnä idioottimaista.

Käyttäjän KimmoKnutars kuva
Kimmo Knutars

Terve! Ihmisten mielikuvat maailmasta ovat usein todellisuutta pessimistisempiä. Tässä yksi TED-talk aiheesta kiinnostuneille: https://www.youtube.com/watch?v=Sm5xF-UYgdg

Lähtisin kansanäänestyksiin lähinnä ARVO-, en TIETO-pohjaisissa kysymyksissä. Käyttäisin myös neuvoa-antavia äänestyksiä apuna, jotta median ja todellisuuden ero näkyisi edes jossain poliitikoille. Kyselyt ovat usein varsin tarkoitushakuisia, kuten "vastustatko maahanmuuttoa muslimienemmistöisistä maista, Kyllä/Ei/EOA?"

Monet varmasti vastaavat "Kyllä" jo sillä perusteella, että se on ainoa keino osoittaa edes jotain kritiikkiä maahanmuuttoa kohtaan.

Itse järjestäisin vastaavan monivalintana, jossa vaihtoehtoina mm. väkivaltaisten rikollisten ja potentiaalisten terroristien maastapoisto, naiskiintiöt, fanaatikkojen ja jopa se uskonnon perusteella seulonta.

Jos kyselyissä olisi kunnollisia kysymyksiä olisivat vastauksetkin paremmin kansaa edustavia.

Tällaisilla myydään otsikoita.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Mukavaa, että Kimmo kannattaa monen muun perussuomalaisen tavoin tasa-arvoista avioliittolakia. Kannatus ei vain näy hallituspuolueen politiikassa. Sen sijaan uhataan hallitusyhteistyön vaikeuttamisella, jos Soinia ei totella. Jos vaihdatte Halla-ahoon, ei tilanne muutu. Maineenne on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen piirissä äärimmäisen huono. Karrikoiden voisi ajatella, että haluatte suojella meitä ulkopuolelta tulevilta uhkilta voidaksenne kiusata meitä aivan itse.

Olette itse tekemässä edustuksellista demokratiaa, johon on vaikea luottaa.

Käyttäjän KimmoKnutars kuva
Kimmo Knutars

Olen tosiaan ennenkaikkea yksilö. Yleispuolueissa on todellakin ongelmia joista johdon valtaa sanella politiikkaa on pidän yhtenä kansanvaltaa rajoittavana tekijänä. Koitan kuitenkin pitää selvänä omien kantojeni poikkeavuudet "puolueen" kannasta silloin kun se ei mediatykityksen otaksumana ole selvää.

Kuntaehdokkaat eivät juuri hallituspolitiikkaa sanele, eivät edes kunnanvaltuutettuina.

Huomaan kyllä ristiriidan: puolue sisältää kristillisten arvojen kannattajien lisäksi myös ateisteja, joille tämä on esim. maahanmuuttopolitiikan vuoksi ainoa vaihtoehto. Avaan omia kantojani tähän tulevaisuudessa, mutta sanotaan sen verran etten vastusta islamia, vaan fundamentalisteja ja ääripäitä, kuuluivat ne mihin uskonnolliseen tai poliittiseen ryhmään tahansa. En myöskään hyväksy järjestelmää hyväksikäyttämään tulleita opportunisteja, jotka eivät kykene olemaan raiskaamatta ihmisiä.

Kategoristen kieltojen ja rajoituksien sijaan siis yksilöllisempää "kohtelua".

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mikä on bloggaajan suhde kannabikseen, tulisiko sen pysyä edelleen laittomana vai olisiko laillistaminen järkevää vaikka Kanadan mallin mukaan? Kysymys kiinnostaa, niin lääke-kuin viihdekäytön kannalta. Mikä mahtaa olla perussuomalaisten kanta asiaan, noin muuten, onko sinulla siitä tietoa.

Kanadalainen työryhmä kertoo kannabisen laillistamisesta ja sääntelystä - http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229365...

Käyttäjän KimmoKnutars kuva
Kimmo Knutars

Kannatan periaatetasolla, yksityiskohtien hieromiseen käyttäisin aikaa vasta vaikkapa neuvoa-antavan kansanäänestyksen jälkeen; Alkoon, kauppaan vai apteekkiin, rinnastetaanko julkisella paikalla käyttö alkoholiin tai tupakkaan, voivatko baarit ym. pistää omia rajoituksia jne jne.

Uskoisin turismin kasvavan naapurimaista sekä monen normaalisti äänestämättä jättävän antavan asiasta mielipiteensä kansanäänestyksessä. Nykyinen rangaistuspolitiikka ei estä käyttöä, se vain syrjäyttää käyttäjiä. Joku pitää tällaista "pelotevaikutetta" järkevänä ja hyvänä: minä pidän sitä sairaana ajatusmallina. Se mitä vapaa-ajalla tekee ei mielestäni kuulu kouluille tai työnantajalle, ellei se vaikuta työsuoritukseen.

Tämä on pakkoruotsin ohella niitä syrjäyttäviä rakenteita, joista hyötyy joku aivan muu kuin tavallinen ihminen.

Puolueen yleislinja on vastaan, uskon äänestäjien olevan edustajiaan vapaamielisempiä asiassa. Tässä maassa vaan ei äänestyksiäkään voi ehdottaa leimautumatta puolelle tai toiselle, eikä asiasta ole päättäjien suusta mitään myönteiseen viittaavaakaan kuulunut minun muistiini.

http://yle.fi/uutiset/3-9054853

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Parempi olisi, että olisi erikoismyymälät kannabiksen osalta, kuten vaikka Coloradossa, tai täällä Kataloniassa. Tietenkin koko ketju valvottuna ja verotettuna. Mitäs mieltä olet muiden laittomien päihteiden laillistamisesta? Laittomat markkinat ruokkivat mm. terrorismia, valtio maksaa kulut, sekä epäpuhtaat aineet aiheuttaa käyttäjille paljon haittoja, kuolemantapauksista jotka johtuu pitoisuuksien vaihtelusta puhumattakaan... Kansantaloudellisesti ainakin kannabiksen laillistaminen olisi järkevää, tässä dataa saman väestöpohjan Coloradosta.
https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2016/1...

Käyttäjän KimmoKnutars kuva
Kimmo Knutars Vastaus kommenttiin #13

Toivoisin Suomeen (monen muunkin PS-nuoren tapaan) jonkintasoista osavaltiojärjestelmää, joille valtio voisi antaa mahdollisuuden päättää mm. päihdepolitiikastaan.

Jos näin esimerkkinä jossain olisi festari-tyyliin rajattu K18/K20 tms. alue, jolla joidenkin aineiden myynti olisi mahdollista vaikkapa baareista, lähistöllä olisi ensiapuihmisiä ja alueen omat järjestyksenvalvojat, olisi käyttö suht turvallista ja "hallittua". Tavaran vienti ulos olisi kiellettyä; tällöin käyttö olisi päivittäisen narkkaamisen sijaan nimenomaan VIIHDEkäyttöä, luxusta. Ongelmatapauksille annettaisiin porttikieltoja yms.
Kuolevat kunnat voisivat näin elvyttää itseään maansisäisellä turismilla ja uskoakseni ihmisten ennakkoluuloisuuskin hälvenisi jos nämä paikat imisivät artisteja joista myös päihteettömät ihmiset nauttisivat.

Onhan tässä maassa tietysti niitäkin ihmisiä, joiden mielestä kaduille pitäisi pistää myrkytettyjä annoksia, tai aineiden puhtauden tarkistusmahdollisuus pitää estää koska se kannustaa käyttämään aineita. Mikä voi pitää paikkansakin, vaan ei ole minun arvoilleni riittävä peruste yksilöiden kokemaan haittaan verrattuna.

Toivoisin että ihmiset saisivat itse valita elinympäristönsä riskit, jopa vaihtamatta kielialuetta. #demokratia101

Käyttäjän KimmoKnutars kuva
Kimmo Knutars Vastaus kommenttiin #14

Ja ehdottomasti huumeita vastustaville: ARVOISTA väittely on yksi asia, ja teillä on mielipiteeseenne oikeus. Kuitenkin FAKTOISTA voi löytyä jotain, joka saa teidät puntaroimaan omien arvojen välillä: kumpi on pahempi, huumeiden käytön riskit, vai sen laittomuudesta aiheutuvat kärsimykset?

http://www.aamulehti.fi/paakirjoitukset/paakirjoit...
"Puolessa vuosisadassa huumeiden vastainen sota ei ole tuottanut toivottuja tuloksia. Laittoman huumekaupan arvo nousee arvioiden mukaan vuodessa lähes 300 miljardiin euroon.

Kansainvälinen huumekauppa tukee järjestäytynyttä rikollisuutta ja ruokkii väkivaltaa ja korruptiota.

Järkyttävät seuraukset näkyvät esimerkiksi Meksikossa, jossa valtio alkoi taistella huumekartelleja vastaan vuonna 2006. Vuosikymmenessä jopa 85 000 ihmisen on arvioitu kuolleen väkivaltaisuuksissa."

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kimmo, vaikutat mukavalta ja fiksulta nuorelta mieheltä. Näen, että sinulla on kaksi oikein hyvää vaihtoehtoa. Auta puoluettasi muuttumaan tai vaihda puoluetta.

Kaikkea hyvää.

Käyttäjän KimmoKnutars kuva
Kimmo Knutars

Kiitos, kaikkea hyvää itsellesikin!

Valitettavasti Perussuomalaiset ovat selvästi paras vaihtoehto mitä puolueisiin tulee. En pidä nykyisestä yleis-puoluejärjestelmästä, varsinkin kun media sotkee kuntatason asioita puolueen yleislinjaan: kunnissa on omat päätöksensä, eduskunnassa myös.

Katso vaikka tulevista vaalikoneista kuinka moni kysymys koskee kuntaa, moniko taas on "periaatekysymyksiä".
Niillekin on sijansa, mutta toivon jonkun vaalikoneen keskittyvän kunta-asioihin: näin äänestäjäkin olisi tietoisempi siitä, mitä kunnissa päätetään.

Vanhoista kolmesta puolueesta en ole ikinä pitänyt. Pidän niitä järjestelmän hyväksikäytön hallitsevina mestareina, puolueina jotka alistavat yksilöt allaan puolueen tahtoon, joilla oma ja sidosryhmien etu menee aina maan etujen edelle.

Vihreisiin ja Vasemmistonuoriin kuuluin nelisen vuotta. Pidän itseäni luonnon ja vapauden ystävänä, mutta tässä ajassa punavihreä kupla työnsi minut ulos. Arkimaailmani ja lehdistä välittyvän aatteen välinen kontrasti oli lopulta liikaa. Kielipoliisi-leikit ja omahyväinen taistelu olkiukko-natseja eivät tätä yhteiskuntaa paranna.

RKP ja Kristilliset olisivat erikoinen valinta suomenkieliselle ateistille.

En epäile etteikö Perussuomalaiset tulisi muuttumaan. Sampo Terho on ainoa Perussuomalainen jota olen koskaan äänestänyt, joten toivon häntä puheenjohtajakisaan. Jos ei nyt niin ensi kerralla, kun Soini ei ole enää vastassa.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Olkoon sinun valintasi mitä hyvänsä. Minä itse olen menettänyt luottamuksen kaikkiin istuviin puolueisiin ja äänestän vain ulkopuolisia, koska niissä voi tulla uudistuksia ja paljonkin verrattuna istuviin hyväveljiin.

Käyttäjän KimmoKnutars kuva
Kimmo Knutars Vastaus kommenttiin #7

Onnittelen valinnasta, jos en äänestäisi itseäni tekisin samoin :D

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Katson siis sukupolveesi toiveikkaana tulevista muutoksista. Toivottavasti kielteisyys ei vie mukanaan. Valtaa haluava joutuu tekemään myönnytyksiä ja valtaan päässyt vielä enemmän.

Toimituksen poiminnat